Fotografia 51

El 25 de juliol de 1920, ara fa poc més de cent anys, naixia Rosalind Franklin, que hauria de jugar un paper decisiu en el descobriment de l’estructura de l’ADN, la molècula clau de la vida. Ella va fer la fotografia 51, la primera imatge que mostrava clarament la doble hèlix característica de l’ADN, al començament de l’any 1953. La visió de la fotografia, sense coneixement, de la seva autora, va decidir a James Watson i Francis Crick a publicar l’abril de 1953 la seva hipòtesi de l’estructura de l’ADN que els va fer guanyar el premi Nobel de 1962. El coneixement de l’estructura de l’ADN va obrir el camí per el desenvolupament de la biologia molecular, la bioquímica i especialment la genètica que, cinquanta anys més tard, aconseguiria determinar el genoma humà.

Veure l’article sencer.

Aquesta entrada ha esta publicada en biologia, Dones científiques. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.