Les científiques de la vacuna d’ARN: Katalin Karikó, Özlem Türeci

Amb la detecció a Wuhan (Hubei, Xina), d’una pneumònia vírica desconeguda, el 31 de desembre del 2019, comença una pandèmia d’abast mundial com no se n’havia conegut una altra igual en un segle. El 9 de gener del 2020, científics xinesos determinen que la causa és un virus del tipus coronavirus i el dia 11 envien a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) la seqüència genètica del nou coronavirus.

Wuhan (Hubei, Xina). Imatge Wikimedia Commons

Des de les primeres notícies, científics experts en virus de tot el món es posen a treballar per trobar-hi una solució. Però algunes científiques estaven especialment ben situades per començar la carrera: Katalin Karikó, des de feia 30 anys havia treballat la idea de fabricar una vacuna basada en l’ARN missatger, Özlem Türeci havia fundat l’empresa BioNTech i havia fitxat el 2013 Karikó.

Veure l’article sencer.

Aquesta entrada ha esta publicada en biologia, Dones científiques, medicina. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.